Om Sagosidan

Välkommen till sagosidan! Ett sagobibliotek med klassiska sagor av författare som HC Andersen och med folksagor från hela världen. Dessutom med en blogg om högläsning, berättelser för barn och annat som  har med sagor att göra.

Jag som håller i sagosidan heter Håkan Wester och är pappa till två små killar som älskar sagor. Vi läser mycket och helst varje kväll. Vad jag upptäckt är att böckerna på biblioteket eller sådana man köper ofta är för moderniserade och nedkortade. Originaltexterna var oftast bättre, mer färgstarka och intressantare. Därför har jag utgått från äldre tryck och bearbetat dem till modern svenska. Dock är det mesta av originalhandlingen med.

Äldre texter inte längre upphovsskyddade

Originaltexterna som jag utgått ifrån är alla äldre och inte längre upphovsskyddade, däremot är mina bearbetningar copyrightskyddade. Önskar du använda dem i ett kommersiellt sammanhang vill jag att ni pratar med mig.

Tycker du om sagosidan och vill stödja mig i utvecklandet av den? Det finns flera saker du kan göra.

  • Skriv en kommentar om vad du tycker om någon av sagorna. Hur gick det när du läste den högt? Haltar texten någonstans och behöver förbättras?
  • Dela sagor i olika sociala medier. Det gör att fler hittar hit.
  • Om du vill köpa någon av sagoböckerna jag gör reklam för, klicka på länkarna.
  • Har du en egen hemsida, länka gärna till mig. Självklar länkar jag tillbaka 🙂

Vad kan bli bättre?

Jag tar gärna emot synpunkter om sidan! Saknar du någon saga? Hur kan jag göra sidan bättre?  Skriv gärna en hälsning i kommentarsfältet, på Facebook eller Twitter.

Glada hälsningar
Håkan