8 sagosidor

Det finns många bra sagor på webben. En del har författarna själva lagt ut, andra har mer traditionella folksagor. Här nedan hittar du en lista med åtta bra sagosidor att börja med.

Vilken är dina favoritsida? Eller känner du till någon ytterligare sida som inte finns med här? Skriv gärna en kommentar.

Solblomma Hedins sagor

En YouTube-kanal full av kreativa och fantasifulla sagor. Rekomenderas!

 

Sagopelatset

En trevlig sida med många originella sagor och dessutom inläsningar som är upplagda på YouTube.  Tyvärr är den ännu inte anpassad för mobilsurfare men det kanske kommer. En sak som är bra att veta är att under respektive saga står det LÄS DEN HÄR. För att öppna sagan måste man klicka på HÄR. Det tog ett tag innan jag upptäckte det 😉 Dessutom tror jag det är två av deras inläsningar som jag gjort åt dem. Lyssna gärna på dem!

Godnattsagan.se

Här finns flera kända klassiska sagor som Törnrosa och Mästerkatten i stövlarna. Trevligt gjort med enkel design som fungerar i mobilen. Typsnittet skulle kunna va lite större och dessutom hade det varit lättare att läsa om de valt ett sans-serif typsnitt. Kul att de översatt texterna till engelska! Det finns inga inläsningar av sagorna.

 

Sagor på Unga Fakta

Jättefin samling sagor som dessutom har snygga illustrationer. Sagorna går att läsa på hemsidan och ladda ned som pdf. Toppen om man vill kunna läsa dem när man inte har internet. Där finns sagor, spökhistorier och ramsor. Sidan är inte mobilanpassad och saknar inläsningar. Men ändå väl värt att besöka.

 

Unga radioteatern

Här kan du hitta många fantastiska inspelningar av sagor och berättelser för unga. Tyvärr lägger de inte upp texterna så att man kan läsa själv för sitt barn. Men man kan lyssna tillsammans på programmen.

Radioapan

Vilken guldgruva SR har skapat! Här hittar du ett interaktivt, rikt illustrerat material som håller hög kvalitet. Inspirerande!

 

Sagokistan

Sidan har inte uppdaterats på några år men innehållet är fortfarande bra. Här kan du hitta ytterligare några sagor att läsa för ditt barn. Inte mobilanpassad.

 

Disneys sagosida

Snygg och proffsig sida, rikt illustrerad och interaktiv. Här kan du lyssna till sagor med några av de kända karaktärerna i disneyfilmerna. Om du stänger av ljudet på datorn kan du till och med läsa själv ur böckerna. Mycket bra


Foto på sagoslott: CC BY-NC-SA @zonsfoto

1 kommentar

Kommentarer är stängda.